6 Ocak 2011 Perşembe

sevgili küllük...

Merhaba ey ulu küllük,

şimdi bu benim "ilkimsi" yazım olduğu için biraz heyecan biraz da ne yazacağını bilememezlik var üzerimde ve ben nedense yapacak birşey olmadığı zaman penguenleri ortaya atarım.Örneğin;

- Neye içelim? Neye içelim?
- Buldum. Penguenlere içelim...

Düşünüyorum, düşünüyorum. birşey bulamıyorum. Neyse küllük seni daha fazla sıkmayayım. Elimde 3 dal sigara kalmış. Aklıma hamam böceklerini getiriyorum. Ben bir hamam böceği tanıyorum. Aslında bir tane değil. İki tane. Birinin adı Gregor Samsa. Ama konu o değil. Diğer hamamböceği. Bu benim bahsettiği hamam böceğinin önünde bir yol var. Karşısında onu tehdit eden hiçbir şey yok. Amaçsızca yürüyor. Gel gör ki bu hamam böceği bir anda dönüp başka bir yöne doğru olağanca hızıyla koşmaya başlıyor. Buraya kadar herşey normal olmasa da bir tespitim ile daha da anormal hal alıyor. Bu hamam böceği insanları ikiye ayırıyor sevgili küllük. Nasıl mı? Sadece cinsiyeti ile. Kimilerine göre bu böcekcağız bir erkek, kimisine göre ise bir dişi. İnternet ortamında araştırırsan bunu daha iyi farkedersin. Erkeklere laf sokmaya çalışan yurdum dişisi ve dişilere laf sokmaya çalışan yurdum erkeği bu konuda müthiş bir çekişme içinde. Adeta "bizim bebek erkek olacak", "bizim bebek kız olacak" şeklinde didişmeye girişen karı-koca misali. Neymiş efendim hamam böceğinin yaptığını çözersek karşı cinsi de anlarmışız. Olayları kadın-erkek çekişmesine dönüştürmek için bire bir. Facebook anasayfana bakarsan, sevgili küllük, amaçsız, kadın ile erkek arasındaki farkları anlatan bir sürü yazı bulabilirsin. Peki bu sözleri paylaşmaktaki amaç ne? Kendi cinsini övmek mi? Hiç zannetmiyorum. Baktığın zaman zaten senin cinsinden 3 milyar insan var bu dünyada. Karşı cinse birşey kanıtlamak mı? Tahminime göre bunu okuyan karşı cins "Vay be. Demek öyle. Bundan sonra kadınlara/erkeklere daha iyi davranıcam." düşüncesi ile hareket etmeye başlamayacaktır. Bu gibi davranışlar insanın kendisini yalandan tatmin etmesinden başka birşeye yaramaz. Bu tatmin insana yeter mi bilemiyorum. Belki de yeter. Ama ben yine de ilk izmariti bu gibi paylaşımlarda bulunan insanlar için üzerinde söndürüyorum sevgili küllük.



Vakit kaybetmeden ikinci sigaramı bağlıyorum can yoldaşım. Bugün sınav için okula gittim. Kahvaltı amacıyla kantinde bir masaya oturup "simit-çay yapma" işlemini gerçekleştirirken duvarda asılı olan kağıdı gördüm ve... Sanki "Kenan Komutan" beynimi işgal etmiş gibi "Olllamaaaaaz Olllamaaaaz" nidaları içinde buldum kendimi. Kağıtta 2 masa resmi. Üstünde yazan ise şu an tam hatırlamasam da, "İnsanın kalktığı yeri bırakış şekli yaşam tarzını gösterir." gibi bir yazıydı. Ben bundan ne anladım? Eğer masadan kalktıktan sonra sandalyeyi yerine sokmadan bırakırsanız çok lüks bir hayat sürüyorsunuz demektir. Sandalyeyi olduğu gibi bırakırsanız arkanızdan bir hizmetçi gelip onu mutlaka düzeltecektir. Eğer sandalyeyi yerine sokup da masadan ayrılıyorsanız, düşük bir yaşam kalitesi sürüyorsunuz ve hizmet etmeye mahkumsunuz demektir. Bu resimden bu anlamı çıkarabilen insanlar için farklı tabirler kullanılabilir ama benim için "Lütfen masadan kalktığınızda sandalyeleri eski haline getiriniz." sözü yeterliydi ve bu sözler kullanılsaydı ben bunları düşünmeyecek ve bu sigarayı içmeyecektim sevgili küllük.Bu yüzden şu elimdeki izmariti Dumlupınar Üniversitesi Fen-Edebiyat kantini yöneticileri için basıyorum sevgili küllük.



Son sigaramı içmeye kıyamıyorum. Ama bir yandan da nasıl olsa sonra yine içeceğim diyerek yakıveriyorum umarsızca. Ben hayatım boyunca pek çok şehirde yaşayan insan tanıdım. Neredeyse Türkiye'nin bütün şehirlerinden bir insan tanıyorum. Bu insanların ortak bir özelliği var. Hepsinin ağzından çıkan ortak bir söz. "Biz x'liyiz, yolun ortasından yürürüz." Yandaki denklemde x yerine koyabileceğin 81 tane seçeneğin var. Hepsi de doğru. Yalnız şöyle bir durum var; Ben yayaların yolun ortasından, araçların kaldırımdan gitmesi ile ünlenmiş bir şehir duymadım hiç. En azından gittiğim şehirlerin hiçbirinde böyle bir uygulama görmedim. Bunu söyleyen arkadaşların bir diğer özelliği ise bunu söylerken saat gecenin ilerleyen saatlerinde ve yolun bomboş olduğu saatlerde söylemesi. Bu arkadaşlara Ramiz Dayı misali "Artistliğin kime yeğen" diyerek son sigaramı da üzerine basıyorum sevgili küllük.


- Çok önemsiz not: Sevgili küllük, eğer bazı arkadaşlar seni sakladığım gizli yerde bulup okuyan arkadaşlar olursa lütfen onlara çekinmeden yazılarımı eleştirebileceklerini söyler misin? Teşekkür ederim ey küllük. Öpüyorum seni. Saygılar :)

4 yorum:

  1. bu yazar, daha ilk yazıdan olay yaratacağa benziyor.

    pek sevdim ilk yazını biladerim.

    hoş geldin aramıza. :)

    YanıtlaSil
  2. öyle sınav sonrası birşeyler karalıyım dedim kanka. hazır diğer sınava 6 gün varken :)

    YanıtlaSil
  3. hadi aksiyle raks edek:)

    YanıtlaSil