25 Şubat 2011 Cuma

Hayatta Maksimum Mutlu Olmanın Yolları #1

öfkeli misin? hallederiz... gergin misin? gel yamacıma yamacıma... merak etme genç yeni kurduğum bu oluşuma katılmak seni maksimum mutluluğa, huzura hatta ve hatta nirvanaya ulaştıracak. bu oluşumuna adına aldanıp da bir yargıya varmayasın sakın. 

ve adımız... ve adımız.. "nan nağ nağ na na klübü"... ne alaka lan bu isim dersen Opus'un Life is Life isimli şarkıda nakaratımsının devamından geliyor. aslında bu oluşuma bir nevi din de diyebiliriz. öyle ki; bizim peygamberimiz Ataol Behramoğlu ve kutsal bir kitap yerine gayet kutsal bir şiir kullanıyoruz. Bu şiir -tahmin edebilenler olabilir- yine Ataol Behramoğlu'nun "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Birşey Var" şiiri.

bu şiir hayatı nasıl yaşamamız gerekir konusunda bizim için mutlak yol göstericidir ve öğretileri sorgulanamaz. bir kere "Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın birşeyi" demiş. daha ötesi var mı bunun. bizim dinimizin birinci ayeti "yap"tır.  yapmamız için önümüze konulan yapay engelleri görmezden geliriz. sınırlarımız yoktur bizim. kültürümüzde toplum baskısı diye bir kavram yoktur. 

en önemli kuralımız şartlara göre hareket etmemek. biz ne isek oyuz. bize karşı art niyetli davranacak dahili ve harici bedhahtarımız olabilir. eğer mutluluğu istiyorsan kim sana nasıl davranırsa davransın sen kendin olmaktan çekinme ve içinden ne geçiyorsa doğrudan insanın yüzüne söyle. söyle ki senin kim olduğunu bilsinler. kendini ortaya koy. ben buyum de.gerekirse öfkelen ama sakın kendin olmaktan vazgeçme.

bu oluşumda tartışmak bir sanattır. tartışmak demek konu hakkında en doğru sonucu bulmak demektir. kesinlikle karşındakini yenmek amaçlı yapılmaz. taraflar bildiklerini ve tecrübelerini ortaya koyduktan sonra en doğru sonuca varılır.


Devamı gelecek...

Not: hatalıysam müracat alttaki yorum kutusu.

6 yorum:

  1. Ataol Hoca'ya her gün birkaç kez merhaba diyorum.. ve ben de şiirlerini seviyorum. ama yazan kişiyi kanlı-canlı karşımda görünce ve yazdıklarıyla ilintileyediğimde bir "tuhaf" oluyorum. Yani yanımdan geçen adam mı Ataol Behramoğlu???? Ve o şiirleri yazan adam mı ki bu adam diyorum:=) E, ben de hocayım ya.. bu dsa tuhaf kılıyor zaten tuhaf olan durumu:)

    YanıtlaSil
  2. ilintileyemediğimde* :) daha* :)

    YanıtlaSil
  3. kendisine, kurduğu tarikata sizi peygamber ilan eden bir arkadaş var der misiniz efendim.:) "bir gün mutlaka" onu da aramızda görmek isteriz :)

    YanıtlaSil
  4. derim ama... şair kaosta yaşar demiştir bizim okuldaki başka bir hoca.. yani Ataol Hoca da resmen bağlantısız.. hahahaha:)

    YanıtlaSil
  5. hani fight club kurmuştun ona ne oldu
    okudumda yorum yapıyorum öyle haybeye değil :)

    YanıtlaSil
  6. @miskin

    onu kurmamız için önce ogünün gelmesi lazım :)

    YanıtlaSil